Felajánlotta lemondását a vesztegetéssel gyanúsított államtitkár

Vágólapra másolva!
Önként felajánlotta a lemondását Eiselt György, a belügyminisztérium vesztegetéssel gyanúsított helyettes államtitkára - jelentette be Pintér Sándor. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy Eiselt fenntartja azt, hogy ártatlan és semmilyen bűncselekményt nem követett el.
Vágólapra másolva!

Eiselt György felmérte a helyzetet, ezért önként felajánlotta a lemondását, fenntartva azt, hogy ártatlan és semmilyen bűncselekményt nem követett el - közölte Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Devecserben arra az újságírói kérdésre reagálva, hogy gondolkodik-e a helyettes államtitkár felmentésén. "A Belügyminisztériumnak az az érdeke, hogy a gyanú árnyéka se vetülhessen rá" - tette hozzá Pintér.

Eiselt Györgyöt hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják, az ügyészség szerint nem helyettes államtitkárként, hanem korábban, a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik vezetőjeként követte el a bűncselekményt. A gyanú szerint Eiselt György 2009-ben a NKH stratégiai és módszertani főigazgatójaként egy luxusautót kapott használatra az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására meghirdetett pályázat későbbi nyertesétől, az Eclipse Zrt-től. Büntetőeljárás indult a cég vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a részletekről nem beszélt, csak annyit mondott, hogy az ügyben több embert is meggyanúsítottak és kihallgattak az elmúlt napokban, ők nem közszereplők. Fazekas Géza hozzátette, hogy "az ügyben eddig nem merült fel szabadságot korlátozó intézkedés elrendelése", vagyis a gyanúsítottak szabadlábon maradhatnak. (Az ügyről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.)