Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötven pontban gyűjtötték össze a főváros problémáit Tarlósék

Vágólapra másolva!
Úgynevezett fehér könyvet készített a főváros, melynek célja, hogy bemutassák, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés - jelentette be szerdán Tarlós István. A főpolgármester szerint konkrét személyekre vonatkozó vádak nem szerepelnek az anyagban, nem akarnak "meghurcolni" senkit.
Vágólapra másolva!

A főváros 50 legsúlyosabb problémájáról állított össze úgynevezett fehér könyvet a Városháza, ennek célja, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát az új városvezetés - jelentette be Tarlós István szerdán sajtótájékoztatón. A főpolgármester úgy fogalmazott: "bár a könyv az ötven legsúlyosabb problémát tartalmazza, ne gondolják, hogy több nincs".

Mint mondta, a gyűjteményben adatok és tények szerepelnek, "neveket, konkrét személyekre vonatkozó vádakat senki ne keressen benne, nem ez volt a cél (...) nem akartunk megalázni, meghurcolni senkit".

A főpolgármester elmondta azt is, hogy az anyagról nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni, és ha valaki vitat valamit, a hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik az érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és az aláírók nevének feltüntetésével.

A fehér könyv tartalmát két újságban és a főváros honlapján is közzéteszik, emellett példányt kapnak belőle közéleti személyiségek, újságírók, politikusok és politológusok. A főpolgármester jelezte: a füzet a Városháza saját nyomdájában készült és "egy fillérbe sem került".

Tarlós István kérdésre válaszolva elmondta, hogy az a másfél-két tucat ügy, amely a fővárosban előkerült, "már ott van, ahová való", számításai szerint nem várható, hogy továbbiakra bukkannak.

Hiányosnak tartja a főváros fehér könyvét az MSZP, mert abban nem szerepel, mit kíván kezdeni a városvezetés a kórházakkal, az iskolákkal, a színházakkal. Horváth Csaba, a párt fővárosi frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "3 év és 3 hónap múlva az MSZP is készít egy fehér könyvet és értékel".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről