Vizsgálják, voltak-e segítői az öngyilkosságot elkövető lányoknak

Két fiatal lány holttestét találták meg egy járműben Budaörsön, egy parkolóban, öngyilkosság
Vágólapra másolva!
A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderítse: segített-e valaki annak a két fiatal lánynak, akik a gyanú szerint öngyilkosságot követtek el vasárnap hajnalban. Holttestükre egy budaörsi parkolóban álló autóban találtak rá, halálukat mérgezéses fulladás okozhatta.
Vágólapra másolva!

Büntetőeljárást indított a rendőrség, hogy kiderüljön, segített-e valaki az előzetes vizsgálatok szerint vasárnap öngyilkosságot elkövető két budaörsi lánynak tettük végrehajtásában - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn. Beluzsárné Belicza Andrea szerint a szakértők és a nyomozók jelenleg a két lány kapcsolatrendszerét térképezik fel.

A 21 éves budaörsi és a 19 éves bicskei lány holttestére vasárnap reggel bukkantak Budaörsön, egy parkolóban. Az elsődleges szakértői vélemény szerint öngyilkosságot követtek el, halálukat mérgezéses fulladás okozta. Erre utal, hogy a lányok egy cédulát tettek belülről az autó szélvédőjére, amely arra figyelmeztetett: ne nyissák ki az ajtót, mert méreg van az autóban. A rendőrség vasárnap közölte, hogy gyilkosságra utaló jelet nem találtak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szabó János, a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese vasárnap azt mondta, hogy a csomagtartóba meszet és sósavat találtak egy vödörben. A két anyag keveredéséből mérgező gáz jön létre, amely megtöltötte az autót.