Műszaki hiba miatt áramkorlátozást vezettek be a veszprémi kórházban

Vágólapra másolva!
Elromlott egy transzformátor, ezért korlátozni kellett az áramfelhasználást a veszprémi kórházban. Elhalasztották a nem sürgős műtéteket, illetve nem működik a légkondícionálás sem.
Vágólapra másolva!

Áramkorlátozást vezettek be csütörtökön a veszprémi kórházban, mert nem működik az intézmény egyik transzformátora - tájékoztatta az MTI-t Dávid Gyula orvosigazgató. A hiba kijavításán dolgozik a szolgáltató. A másik transzformátor működik és van tartalék áramellátásuk is, amelyet még nem kellett igénybe venniük.

A javítási munkálatok idejére azonban korlátozták az intézményben az áramellátást úgy, hogy a nem sürgős műtéteket elhalasztották. A nagy áramigényű galván- és iszappakolások elvégzését szüneteltetik, hasonlóképpen az úgynevezett civil terápiát is, és minden olyan szolgáltatást elhalasztottak, amelyeknek különösen nagy az áramigénye.

Nincs áramszolgáltatás a kórház konyháján sem, gázt használnak a főzéshez, az ételek melegítéséhez - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy nem működnek egyelőre a szintén nagy áramigényű klímaberendezések sem. Dávid ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járóbeteg ellátás zavartalan. A kórházban egyelőre a pénteki napra is úgy készülnek, hogy korlátozott áramszolgáltatás lesz az intézményben.