Sztrájkbizottságot alakítottak a rendvédelmi szakszervezetek

Vágólapra másolva!
Sztrájkbizottságot hoztak létre hétfőn a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek, mert hadüzenetnek értékelték a korengedményes nyugdíjak felülvizsgálatára vonatkozó alkotmánymódosító javaslatot. Arról a bizottság tagjai egyelőre nem beszélnek, hogy milyen további lépéseket terveznek.
Vágólapra másolva!

Sztrájkbizottsággá alakult a fegyveres és rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottsága hétfőn. Hogy ez pontosan mit jelent, arról egyelőre a bizottság tagjai nem adhatnak tájékoztatást, ezt a "megfelelő időben" fogják nyilvánosságra hozni - mondta a Független Hírügynökségnek Kónya Péter, a demonstrációs bizottság elnöke.

A demonstrációs bizottság hétfői ülésén értékelték a Lázár János és Balsai István nevéhez fűződő alkotmánymódosítási javaslatot, amely szerint az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért, de már nyugdíjban lévők ellátását felülvizsgálnák, adott esetben szociális ellátássá alakítanák, csökkentenék, vagy megszüntethetnék. Ezt az összes fegyveres és rendvédelmi szakszervezetet tömörítő bizottság "hadüzenetként" értékelte - mondta Kónya.