Országzászló leng majd a Zöld Pardon helyén

Vágólapra másolva!
Október végéig adott engedélyt az újbudai önkormányzat a Zöld Pardon nevű szórakozóhely működtetésére. A Zöld Pardon helyére a képviselőtestület döntése szerint országzászló kerül. Az önkormányzat ezzel ünnepelné az új alaptörvényt.
Vágólapra másolva!

Október végén bezár a Zöld Pardon - addig adott engedélyt az újbudai önkormányzat a szórakozóhely üzemeltetésére a Petőfi híd budai hídfőjénél. Már meg is van, mi lesz a területen: országzászló.

Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi helyén, írja az Index. Az újbudai képviselőtestület határozata értelmében jövő év elejére országzászlót állít az önkormányzat, hogy így méltóképpen ünnepeljék az új alaptörvényt. A zászlóállítás részletes tervei még ebben a hónapban megszülethetnek.

Április elején az önkormányzat már elbontatta volna a Zöld Pardont és a kerület másik kedvelt szabadtéri szórakozóhelyét, a Café del Riót. Végül azonban a testület megújította a két szórakozóhely közterület-használati engedélyét, de csak október 31-ig működhet jelenlegi helyén a Zöld Pardon és a Café del Rio, utána el kell bontaniuk az építményeket. Az üzemeltető cégek által az önkormányzatnak fizetendő díjakat megemelte a képviselőtestület.