Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével alakította ki álláspontját a belügyminiszter a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. Pintér Sándor hivatala erről még hétfőn közleményt adott ki, jelezve, hogy tárcavezető javaslatára még rá kell bólintani a kormánynak is, amelynek keddi ülésén ismerteti elképzelését. Hasonlóan nyilatkozott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke is. Kónya Péter részleteket nem árult el, csak annyit erősített meg: a miniszter a szakszervezetekkel közösen készítette javaslatát.
A kormány keddi ülése után azonban nem a megállapodás hírét jelentették be, hanem azt, hogy a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt fog tárgyalni a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel. A kormányfő szóvivője azt mondta: még a jövő heti egyeztetést megelőzően, ezen a héten Pintér Sándor újabb konzultációt folytat majd az érintett érdekképviseletekkel.