Vágólapra másolva!
Kilakoltattak és elzárásra ítéltek önkényes lakásfoglalókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az érpataki önkormányzat fordult a bírósághoz.
Vágólapra másolva!

Önkényes, a tulajdonosokat fenyegető és félelemben tartó lakásfoglalók ellen indított kilakoltatási eljárást Érpatak polgármestere; az egyik házból már kilakoltatták az illegálisan beköltöző három embert. Orosz Miklós Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere azt mondta: Érpatakon négy, halálozás miatt üresen maradt családi házba költöztek be önkényes lakásfoglalók az utóbbi években. Az örökösök nem mernek fellépni ellenük, mert fenyegetik, félelemben tartják őket, így nem fordulnak a hatóságokhoz.

Mint a polgármester fogalmazott az önkormányzat precedensteremtési és segítő szándékkal megvásárolta tulajdonrészük többségét, és a rendőrséghez fordult, kilakoltatást kezdeményezve. A rendőrség szerdán szabálysértési őrizetbe vette a három önkényes lakásfoglalót, és a Nyíregyházi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében csütörtökön két embert tíz-tíz, egyet pedig nyolc nap szabálysértési elzárásra ítélt jogerősen.

Orosz Miklós Zoltán hozzátette: A bíróság előtt megegyezett az önkényes lakásfoglalókkal, hogy szabadulásuk után a házból elvihetik értékeiket. A polgármester reméli, hogy az első eredményes kilakoltatás után a másik három, önkényesen elfoglalt lakás örökösei is fel mernek majd lépni fenyegetőikkel szemben a hatóságoknál.