Nem vonult be a börtönbe a volt dögei polgármester

Vágólapra másolva!
Nem kérte a szabadságvesztés elhalasztását, és nem is ment be a börtönbe a volt dögei polgármester csütörtökön - írja a Magyar Nemzet szombati száma. Vincze Tibor Ferenc jogerősen 3 év 10 hónap börtönt kapott vesztegetésért.
Vágólapra másolva!

Nem vonult börtönbe a megszabott napon a volt dögei polgármester, akit vesztegetésért jogerősen három év tíz hónapra ítélt a Debreceni Ítélőtábla - írja a szombati Magyar Nemzet. A napilapnak Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár Megyei Bíróság szóvivője azt mondta, Vincze Tibor Ferenc nem kérte a szabadságvesztés megkezdésének május 5-ei elhalasztását sem.

A cikk felidézte, hogy a volt polgármestert azért ítélték el, mert egy beruházás kivitelezésének elnyeréséért és "gördülékeny lebonyolításáért" húszmillió forint kenőpénzt kért egy vállalkozótól. A történtekről hangfelvétel készült.

A Debreceni Ítélőtábla szóvivője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy az ítélet végrehajtása érdekében a büntetés-végrehajtási bírónak kell intézkednie. A határozat lehet lakcímkiderítés, útnak indítás elrendelése, körözés kiadása, de azonnali elővezetés is.

A dögei önkormányzat 2004-ben 225 millió forintot nyert pályázaton uszodaépítésre és iskolafelújításra. A vádirat szerint a polgármester húszmilliót kért egy építési vállalkozótól cserébe azért, hogy a képviselő-testület hat tagja segít lehívni az uniós pénzt. Vincze a vád szerint nyolcmilliót kapott a vállalkozótól. A nyomozó ügyész a polgármester elleni vádat a Hír Tv birtokába jutott, 2006-os hangfelvétellel, tanúvallomásokkal, okiratokkal támasztotta alá. A hangfelvételt az azóta elhunyt építési vállalkozó készítette. Az ügyről részletesen itt olvashat.