Megtartják az MSZP-ben Gyurcsányék pártszavazását

Vágólapra másolva!
Júniusban tartja meg az MSZP a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett pártszavazását - írja a csütörtöki Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a párt országos elnökségének döntése szerint változatlan formában veszik fel a szavazólapokra Gyurcsányék kérdéseit.
Vágólapra másolva!

Az MSZP országos elnöksége úgy döntött, hogy pártszavazást tartanak júniusban, és a volt miniszterelnök és támogatói által megfogalmazott kérdéseket változatlan formában javasolja felvenni a szavazólapokra - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő által vezetett Demokratikus Koalíció Platformjának több tagja levélben lobbizott az MSZP felső vezetőinél az általuk kezdeményezett pártszavazás kiírása és támogatása ügyében.

A volt kormányfő hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben, többek között arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, illetve legyen-e jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük a vezetőknek, vagy éppen legyen-e átláthatóságot elősegítő pártszabályozás

Arról, hogy mi kerül fel pártszavazásra, a szombati választmányi ülésen döntenek - írta a Népszabadság. Ehhez, a szabályok szerint a pártparlament kétharmados többségének támogatása kell. A választmány elnöke, Simon Gábor elmondta, hogy a pártszavazásnak júliusban már eredménye is lehet. Május elején az MSZP platformjainak a vezetői közül még egy sem támogatta a pártszavazás ötletét.