Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Nemzet: Eltörhették egy beteg csuklóját a kiskunhalasi pszichiátrián

Vágólapra másolva!
Csuklótáji töréssel szállítottak kórházba egy beteget a múlt héten a kiskunhalasi pszichiátriáról; a rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett a múlt hét közepén a kiskunhalasi Semmelweis-kórház, mert a városban működő pszichiátriáról csuklótörtéssel szállítottak hozzájuk egy beteget - mondta a Magyar Nemzetnek a megyei rendőrkapitányság szóvivője.

Mihályné Bornemissza Eleonóra elmondta, hogy súlyos testi sértés gyanúja miatt indult nyomozás, eddig tanúkat hallgattak meg az ügyben, gyanúsított még nincs. Lengyel János, a kórház orvos-igazgatója a lapnak elmondta, hogy azért tettek hivatalból fejlelentést, mert felmerült annak a lehetősége, hogy a kezeltet ellökték vagy megverték. Hozzátette azonban, hogy "nem mindig van ügy egy sérülés kapcsán".

A lap információi szerint az eset azon az osztályon történt, amelynek két alkalmazottja tavaly januárban feljelentést tett kollégái ellen, mert azok több alkalommal brutálisan megvertek betegeket, homoszexuális erőszakot követtek el kezelteken; az ügyben azóta bírósági eljárás zajlik.

A Magyar Nemzet a megyei főügyészség vezetőjére hivatkozva arról is ír, hogy több ügyben folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit, és az intézet területén történt fakivágást is. Magánokirat-hamisítás, csalás és vesztegetés miatt már eddig is folyt nyomozás Kiskunhalason.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről