Vezetők nélkül maradt az iskoláért küzdő Rábatamási

Vágólapra másolva!
A polgármester és az alpolgármester is lemondott posztjáról a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamásiban. A község elesett a kistérségi normatívától, így egyre nagyobb gondot okoz az iskola fenntartása.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról Rábatamási polgármestere, a függetlenként megválasztott Molnár Norbert, és visszaadta megbizatását Kovács Attila a község fideszes alpolgármester is - írta a Kisalföld szombaton. Molnár az MTI megkeresésére elsősorban egészségügyi okokkal indokolta döntését, de szólt az iskola működtetése körüli vitákról is, amelyek során támadások értékszemélyét.

Az ezer lakosú rábaközi község elesett a kistérségi normatívától, így az iskola - amelyben két szomszéd község diákjait is oktatják - fenntartása egyre nagyobb gondot jelent. Döntés eddig még nem született az intézmény sorsáról.

Kovács Attila - aki Fidesz-KDNP jelöltjeként került be a képviselő-testületbe -, arról tájékoztatta az MTI-t, hogy képviselőként folytatja munkáját az önkormányzatban. Alpolgármesteri tisztségéről való lemondását magánéleti és szakmai okokkal indokolta. A település képviselő-testülete hattagú. A képviselők nagyobb hányada új emberként tevékenykedik a helyi politikában. Első ciklusát töltötte a polgármester és az alpolgármester is.