Kolompár Orbán bűncselekménnyel vádolja Farkas Flóriánt

Vágólapra másolva!
Bűncselekményekkel vádolta meg utódját Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt vezetője. Szerinte Farkas Flórián, a Lungo Drom és az Országos Roma Önkormányzat elnöke 30 millió forintot "csalt ki" az államtól. Kolompár állítja, videofelvétellel tudja igazolni, hogy utódja megrongálta a szervezet Dohány utcai székházát, majd pénzt kért a felújításra.
Vágólapra másolva!

Lemondásra szólította fel az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Farkas Flóriánt, valamint Lukács Mihály elnökhelyettest a roma érdekképviseleti szervezet korábbi vezetője, Kolompár Orbán. Azt állítja ugyanis, hogy Farkasék egy általuk elkövetett rongálással költségvetési pénzt csaltak ki a kormánytól.

Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának vezetője azt mondta: a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián "azzal a hazugsággal csalt ki" február közepén 30 millió forint intervenciós támogatást székházfelújításra a kormánytól, hogy romos épületet vett át elődjétől. Pedig - állítja Kolompár - az épületben keletkezett károkat ők maguk okozták. Állításának alátámasztásaként a sajtótájékoztatón egy videofelvételt mutatott be.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt vezetője még február közepén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a szervezet Dohány utcai székházának megrongálása miatt. Nem sokkal ez előtt pedig az újonnan megválasztott elnök, Farkas Flórián tett feljelentést, mert szerinte a korábbi vezetés 113,2 millió forint hiányt hagyott hátra, és sok tízmillió forintnyi értéket, valamint hivatalos dokumentumokat kezelt hanyagul.