Alábecsülte a Fidesz a külföldi kritikák erejét Lázár szerint

Lázár János, Sajtótájékoztató, háttérbeszélgetés  A frakcióvezető értékeli a Fidesz Képviselőcsoportjának egyéves munkáját
Vágólapra másolva!
Alábecsültük a magyar törvényhozást ért külföldi támadások jelentőségét - mondta sajtótájékoztatón Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki a frakció egyéves munkáját értékelte. Azt is mondta, ha a hétfői szavazáson bizalmat kap, újra elvállalja a frakció irányítását.
Vágólapra másolva!

A magyar törvényhozást - például a médiatörvény, illetve az alkotmányozás miatt - érő külföldi kritikák jelentőségét alábecsülte a Fidesz frakciója, ezzel a teljesítménnyel nem elégedett - mondta Lázár János frakcióvezető, aki szerdán sajtótájékoztatón értékelte a kormánypárti frakció elmúlt egyévi teljesítményét.

A politikus szerint a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítaniuk arra, hogyan kommunikálnak a külföld felé. Szerinte jobban kell majd kommunikálni a magyar állam európai elkötelezettségét a nyugati sajtó felé a jövőben, például az alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvények megalkotásakor. A külföldi sajtóval való kommunikációban önkritikusnak kell lenni, nekem is - jegyezte meg. Lázár szerint a Fidesznek újra kell szerveznie a nyugati testvérpártokkal való kapcsolatát, hogy ezzel is el tudják kerülni a kommunikációs zavarokat a jövőben.

A frakcióvezető szerint az elmúlt egy évben a Fidesz-frakció 197 törvény megalkotásában vett részt, és szaktudást biztosított a kormánynak, a képviselők egyéni indítványai például jóval nagyobb teret kaptak a törvényalkotásban, mint az elmúlt húsz évben. Lázár a fontosabb ügyek között említette a kettős állampolgárságról szóló törvényt, a 2006. októberi eseményekért való kárpótlás kérdésének rendezését, a három csapás törvényt, illetve a tényleges életfogytiglani büntetés bevezetését. A gazdasági ügyek közül az adórendszer átalakítását és a tavalyi 29 pontos akciótervet emelte ki. Nem említette ugyanakkor a legfontosabbak között a médiatörvény elfogadását, és az új alkotmányt sem.

A Fidesz-frakció hétfőn szavaz új vezetőjéről, erről Lázár azt mondta, ha bizalmat kap, akkor tovább vezeti a frakciót.