Vágólapra másolva!
Elmarasztalta a Gyermekrák Alapítványt az Egyenlő Bánásmód Hatóság - tudta meg az RTL Klub. Az alapítvány felmondott egy alkalmazottjának, amikor az gyereket akart örökbe fogadni. Az elmarasztaló ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét egy volt alkalmazottjával szemben a Gyermekrák Alapítvány - hangzott el hétfőn az RTL Híradójában. Az alapítvány korábbi irodavezetője tavaly akart örökbe fogadni egy gyermeket, de miután ezt bejelentette, felmondtak neki. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint zaklatás is történt a nő örökbefogadási tervei miatt.

Az irodavezető tavaly tavasszal fogadta örökbe kislányát, és erről márciusban szólt a főnökének. Pár nappal később az alapítvány elnöke megszüntette a munkaviszonyát sorozatos késésekre és pontatlan munkavégzésre hivatkozva. Ezután az elnök a gyámhivatalt is felhívta, és utalt arra, hogy nem alkalmas a volt irodavezető a gyermeknevelésre, mert már nincs jövedelme.

Az asszony az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és az el is marasztalta a Gyermekrák Alapítványt. Gregor Katalin jogtanácsos szerint az alapítvány a panaszossal szemben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és zaklatás tényállását valósította meg vele szemben, amikor igyekezett megakadályozni azt, hogy a kérelmező örökbe fogadjon egy kisbabát.

Az alapítványnak a honlapján kellett nyilvánosságra hoznia a hatóság határozatát, amely már jogerős. Az ügyben a munkaügyi per még tart. A Gyermekrák Alapítvány elnöke az RTL Híradónak e-mailben annyit reagált az ügyre, hogy a folyamatban lévő per végleges lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni.