Életmódváltást hoz a következő év a KDNP szerint

Vágólapra másolva!
Rövidesen elkészül a családok védelméről szóló kétharmados törvény - jelentette be Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Pálffy István frakciószóvivő azt mondta, kutya nehéz évre számít, ami olyan életmódváltást hoz, amire mindenkinek fel kell készülnie.
Vágólapra másolva!

"Meghatározó volt az elmúlt egy év Magyarország számára" - jelentette be Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Harrach a strukturális reformok elindítását, az adórendszer megváltoztatását és a nemzetpolitika terén végrehajtott fordulatot emelte ki (a Harrachhal készült interjúnkat itt olvasatja).

Harrach szerint a kétharmados törvények közül, amelyekért a KDNP felel, rövidesen elkészül a családok védelméről szóló jogszabály. Jelenleg a koncepció kialakításánál tartanak.

Harrach szerint a KDNP felel majd az egyházügyi változtatásokért. "Állam és egyház szétválasztása megtörtént, a társadalmat és egyházat szétválasztani nem szabad, az egyházak társadalmi szolgálatát az államnak elő kell segítenie" - mondta. Hozzátette, hogy azok a kategóriák, amelyek eddig meghatározóak voltak, változni fognak. Az egyház kategórián belül éles elkülönülések nem lesznek, de az még nem derült ki, hogy lesznek-e történelminek nevezett egyházak.

Az oktatási törvényekről úgy fogalmazott, hogy az irány jó, szakpolitikai és társadalmi szempontból egyaránt. "Vannak, akik jobban tudnak taktikázni és lobbizni, ez csupán megzavarja a kedélyeket" - jelentette ki. A gyöngyöspatai történésekről azt mondta, hogy furcsának találják, hogy egy gazdag amerikai veszi magának a bátorságot, és hazugsággal manipulálja a hazai és nemzetközi közvéleményt.

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca államtitkára azt mondta, hogy 124 törvényjavaslatot terjesztett elő a kormány, mintegy 100 volt a képviselői indítvány, és 38 beadványt jegyzett a KDNP. Pálffy István frakciószóvivő azt mondta, hogy "kutya nehéz év" állt az ország mögött, de ez nem jelenti azt, hogy ne egy kutya nehéz év következne. "A következő év olyan életmódváltást hoz Magyarországon, amire mindenkinek fel kell készülnie" - fűzte hozzá.