Tizenegy és fél év a tótkomlósi lány gyilkosának

Vágólapra másolva!
Jogerősen elítélték azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki 2009 végén megfojtott egy hitelközvetítőt.
Vágólapra másolva!

Emberölés és kifosztás miatt tizenegy és fél év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki megfojtott egy tizenkilenc éves lányt, majd a holttestét elrejtette a háza pincéjében. A többször büntetett, 27 éves Kristó Zoltánt 2009. december 17-én a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon egy sikkasztás miatt folyó eljárásban hallgatták ki. Ekkor közölték vele, hogy korábbi munkaadójának mintegy 290 ezer forint kártérítést kell fizetnie. A férfi egy hirdetési újságból kereste ki a hitelközvetítéssel foglalkozó későbbi sértett, egy tizenkilenc éves tótkomlósi lány telefonszámát, s találkozót beszélt meg vele.

A nő - aki tizennégy hónapos kisfiút nevelt - este elment a férfi lakására, ahol egy 300 ezer forintos hitel feltételeiről tárgyaltak. A vádlott vitatkozni kezdett a lánnyal, mert nem akarta kifizetni a hitelhez kapcsolódó 20 ezer forintos regisztrációs díjat és jutalékot. A szóváltás dulakodássá fajult. A férfi megragadta a lány nyakát, aki segítségért kiáltott, védekezni próbált. A vádlott azonban tovább fojtogatta áldozatát, akinek a halálát végül fulladás okozta.

Ezt követően a férfi a társasházi lakásához tartozó alagsori lomtárolóban rejtette el a holttestet, majd magához vette a lány pénzét - az ítélet szerint mintegy 200 ezer forintot -, valamint az áldozat mobiltelefonját és kabátját.

A vádlott a gyilkosság elkövetését az eljárás során beismerte, a kifosztást azonban tagadta.