Bandába verődve garázdálkodó fiatalokat fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Egy 12 fős, fiatalokból álló csoportot fogott el néhány nappal ezelőtt a rendőrség Balatonfüreden. A gyanú szerint kábítószert árultak, raboltak, zsaroltak, horgászbotokat loptak.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés, rablás, csalás, lopás, zsarolás, orgazdaság és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság egy fiatalokból álló csoport ellen. A tizenkét gyanúsított közül kettő gyermekkorú, kettő pedig fiatalkorú. A banda tevékenységének értelmi szerzői - három 20 éves fiatalember és egy 15 éves fiú - előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrök szerint a bűncselekményeket tavaly nyár óta követték el a gyanúsítottak, az első feljelentés azonban csak decemberben érkezett. Ekkor a füredi Köztársaság lakótelep egyik ingatlanába törtek be. A lakásba rövid időn belül kétszer is bementek hamis kulccsal, és elektronikai cikkeket, illetve arany ékszereket loptak el, összesen félmillió forint értékben.

Az előzetes letartóztatásban lévő négy fiatalt azzal is gyanúsítják, hogy a lakótelepen kábítószert árultak, valamint maguk is fogyasztották. A gyanú szerint egy 13 éves gyereknek is eladtak kábítószert. A bandát lopással is gyanúsítják, a rendőrség szerint egy tárolóból horgászfelszereléseket, illetve egy iskolából DVD-lejátszót loptak. Eddig összesen 33 bűncselekménnyel gyanúsították meg a füredi nyomozók a többségében rendezett családi viszonyok között élő bandatagokat. Közülük kettőnek már volt dolga a rendőrséggel: korábban kábítószer-fogyasztásért vonták őket felelősségre.