Erzsébet Egyetem lehet a Pécsi Tudományegyetemből

Vágólapra másolva!
A kormány egyetemeket szétválasztó törekvései miatt a Pécsi Tudományegyetem vezetése úgy gondolja, jobban érvényesülhet a jövőben, ha az intézmény egy híres ember nevét viseli.
Vágólapra másolva!

Komolyan felvetődött egyetemi körökben a Pécsi Tudományegyetem névváltoztatásának gondolata - írja a Pécsi Újság internetes kiadása. A lap információit megerősítette az egyetem általános rektorhelyettese, Komlósi László Imre is.

Komlósi szerint most, amikor a kormány elképzelései szerint bizonyos egyetemeket szétválasztanának, egy híres személyiség nevét viselő intézmény talán jobban felhívhatja magára a jelentkezők figyelmét. "Az elnevezés kérdése hamarosan nyílt téma lesz az egyetem vezetésében" - mondta a lapnak a professzor, aki hozzátette, hogy már szóba került a korábban viselt Janus Pannonius elnevezés is, de felvetődött az Erzsébet Egyetem név is. A rektorhelyettes szerint a városhoz kötődő neves személyiségekből, tudósokból nincs hiány, így biztosan lesz majd egy olyan megoldás, amely mindenkinek megfelel.

A pécsi egyetem hivatalosan a Pozsonyban 1912-ben alapított Magyar Királyi Erzsébet Egyetem jogutódja.