Előzetesben marad a Fenyő-gyilkossággal gyanúsított Josef Rohác

Vágólapra másolva!
A szökés, elrejtőzés lehetősége miatt a bíróság meghosszabbította Josef Rohác előzetes letartóztatását. A Fenyő-gyilkosság gyanúsítottja várhatóan legfeljebb augusztus 20-ig marad előzetesben.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította Josef Rohác előzetes letartóztatását az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Bíróság hétfőn a honlapján azt közölte: a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére való tekintettel hosszabbították meg Josef R. előzetes letartóztatását.

A bíróság május 16-ai döntésének értelmében az előzetes letartóztatás addig tart, amíg az elsőfokú bíróság a tárgyalás előkészítése során határozatot hoz, de legfeljebb augusztus 20-ig. A végzés nem jogerős - áll a közleményben.

A szlovák férfi ellen április végén indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt, Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meggyilkolásának ügyében.

Jozef Rohácot Szlovákiában fogták el február 18-án, miután a magyar hatóságok február 10-én nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Jozef Rohác ellen. Április elején Dusan Danovy, Jozef Rohác szlovák ügyvédje Pozsonyban az MTI tudósítójának nyilatkozva megerősítette, hogy a védence elleni elfogatóparancsot a magyar hatóságok Fenyő János egykori médiamágnás 1998. februári budapesti meggyilkolása ügyében adták ki.

A magyar rendőrség nem közölte hivatalosan, hogy mivel gyanúsítják a szlovák férfit, de a kényszerintézkedés utáni bírósági és rendőrségi közleményekből kiderült, hogy Fenyő János meggyilkolásával gyanúsítják Jozef Rohácot. Sajtóértesülés szerint Rohác DNS-ét megtalálták a tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren.