Vágólapra másolva!
A bíróság elutasította Hunvald György, volt erzsébetvárosi polgármester házi őrizetbe helyezésre irányuló kérelmét.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásban marad Hunvald György, miután a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Bíróságnak azt a döntését, amely elutasította a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester házi őrizetbe helyezésre irányuló kérelmét - közölte Hunvald ügyvédje csütörtökön.

Sebes Péter elmondása szerint egészségi okokra hivatkozva kérték a kényszerintézkedés megváltoztatását. Hozzátette azonban, hogy május végén mindenképpen felül kell vizsgálni az előzetes letartóztatás szükségességét, miután ezt a jogszabályok hat hónap elteltével kötelezővé teszik.

Hunvald Györgyöt az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozással összefüggésben tavaly február 10-én vették őrizetbe. Az eljárás adatai szerint Gál György elsőrendű vádlott a VII. kerületi önkormányzatnak összesen 603 millió forint kárt okozott, és 1,7 milliárd forint kár okozását kísérelte meg. A vád szerint az ügyletsorozatban szereplő 17 ingatlanból 16 után Gál György 2003-ban és 2004-ben összesen 366 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott.

A büntetőper másodrendű vádlottját, Hunvald Györgyöt ingatlanpanamák, illetve milliós kárt okozó lakáskiutalások és fiktív megbízási szerződések miatt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja.