Meghosszabbították a fokozott rendőri ellenőrzést Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
Gépjárművek átvilágítására és igazoltatásokra is lehet számítani Gyöngyöspatán, miután a rendőrség még egy héttel meghosszabbította a fokozott rendőri ellenőrzést a településen.
Vágólapra másolva!

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság újabb egy héttel meghosszabbította Gyöngyöspatán a március eleje óta érvényben levő fokozott rendőri jelenlétet. A május 16-ig tartó ellenőrzések során a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatásokra, a gépjárművek átvizsgálására és ruházatellenőrzésre lehet számítani - olvasható a rendőrség központi honlapján.

A fokozott ellenőrzés március eleje óta érvényben a településen, mióta Gyöngyöspatán járőrözni kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Ezt követően a Véderő elnevezésű szervezet az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. A tábornyitás napján a Vöröskereszt közreműködésével 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre, pár nappal később összeverekedtek Véderő-tagok helyi romákkal.