Az önkormányzat szerint nincs nyomozás áfacsalás miatt a Corvin sétány-projektnél

Vágólapra másolva!
Tagadta a józsefvárosi önkormányzat és az önkormányzat vagyonkezelő társasága a Népszabadság pénteki számában megjelent információt, amely szerint áfacsalás gyanújával nyomoz az rendőrség a Corvin sétány-program megvalósítása kapcsán. Közösen kiadott közleményük szerint hírnevük és gazdasági érdekeik védelmében pert indítanak.
Vágólapra másolva!

Nem igaz, hogy áfacsalás gyanújával vizsgálódnak a hatóságok a Corvin sétány-program megvalósításával összefüggésben - jelentette ki közleményében a józsefvárosi önkormányzat és a Rév8 Zrt., az önkormányzat vagyonkezelő társasága. A közlemény szerint a Népszabadság pénteki számában megjelent információ nem igaz.

A közlemény szerint az adóhivatal 2010. augusztus 5-ei jogerős határozatában egyértelműen jogszerűnek ítélte az önkormányzatnak a Corvin sétány-projekt ingatlan-adásvételeivel kapcsolatos áfaelszámolásokra vonatkozó eljárását.

A Népszabadság pénteki cikke szerint a Corvin sétány-programmal kapcsolatban másfél éve kezdett nyomozni a BRFK különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. A Népszabadság cikke szerint a BRFK nyomozása során egy százmillió forintos áfacsalásra derült fény, a rendőrség az ügyet pedig továbbadta az adóhatóság nyomozóinak.