Agresszív személyiségnek tartja a pszichológus a Cozma-ügy elsőrendű vádlottját

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy elsőrendű vádlottjánál nem tapasztalt megbánást a pszichológus szakértő, a másodrendű vádlottról pedig azt mondta, hogy indulatkitörésekre hajlamos. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009 februárjában gyilkolták meg Veszprémben.
Vágólapra másolva!

Pszichológus szakértő meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása Veszprémben. Az igazságügyi szakértő szerint az elsőrendű vádlott, R. Sándor pánikhelyzetben heves agressziót tanúsít, amelyet akár még maga ellen is fordíthat. Kardos Klára pszichológus kitért arra, hogy R. Sándornál nem tapasztalt megbánást. A férfi úgy érezte, hogy megfelelően reagált az őt ért támadásra, amikor fejbe vágták egy üveggel a diszkóban. Ugyanakkor a szakértő azt is hangsúlyozta, hogy az elsőrendű vádlott "jó képességű ember", akinek minden lehetősége megvolt arra, hogy más, jobb sorsa legyen. R. Sándor egyetértett a pszichológus által elmondottakkal, és hangsúlyozta, hogy a verekedésnél életveszélyben érezte magát, és a reagálását igazságosnak tartotta.

A pszichológus N. Győző másodrendű vádlottról azt mondta, hogy "önértékelési problémával" küzd, kisebbségi érzése van, és indulatkitörésekre hajlamos. Sz. Iván harmadrendű vádlottat a szakértő átlag alatti intellektusú személyként jellemezte, akinek szorongásos tünetei vannak, és nála fennáll az öngyilkosság veszélye is. P. Gábor negyedrendű vádlott lelkileg a legstabilabb a vádlottak között - mondta a szakértő, míg B. Csaba ötödrendű vádlottról azt állapította meg, hogy "a könnyebb ellenállás felé sodródik, befolyásolható, de agressziót nem kezdeményez, inkább csak belesodródik".

A Cozma-ügy tárgyalása május 20-án folytatódik. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

A Cozma-ügyről szóló korábbi anyagainkat itt olvashatja.