A kutyák után is kellene adót fizetni egy törvényjavaslat szerint

Vágólapra másolva!
Önkormányzati ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését is tartalmazza az új állatvédelmi törvény tervezete, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra. Ha elfogadják a javaslatot, betiltanák a kutyák fülkorrekciós műtéteit is.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozta a kormány az állatvédelmi törvény, illetve az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításának tervezetét. Ez tartalmazza az általános ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését is.

A javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok évenkénti ebösszeírást végeznek majd. Mivel azonban az ebrendészet állami feladat, annak átruházása mellé forrást is kell biztosítani, ezért - a felelős állattartásra való nevelés, az állatok megbecsülésének javítása mellett - ezt a célt is szolgálja az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése.

Mentesülnének a díjfizetés alól azok a gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy kutya után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés. A menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, ami az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti - olvasható a tervezetben.