Balog Zoltán Gyöngyöspatáról: Richard Field szerepe elítélendő

Vágólapra másolva!
Meg kell jelennie a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló bizottság előtt a romák nagypénteki elutazását koordináló amerikai üzletembernek, véli a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Balog Zoltán kritikusnak mondta Richard Field szerepét az ügyben.
Vágólapra másolva!

Kritikusnak és elítélendőnek tartja Richard Field amerikai üzletember szerepét a gyöngyöspatai eseményekben a KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Balog Zoltán mindezt magánvéleményeként fejtette ki, hozzátéve: az ügyben zajló vizsgálat után derül majd ki, "kiknek volt az érdeke az, hogy ilyen kis nagypénteki akciókkal örvendeztessék meg a nemzetközi nyilvánosságot". Érvelésében arra hivatkozott, hogy szerinte talán el se indultak még a buszok Gyöngyöspatáról, és a nyugati sajtóban már megjelentek az erről szóló hírek. Ez pedig, jegyezte meg az államtitkár, "nyilván nem volt véletlen".
Balog Zoltán azt mondta, ha az Országgyűlés vizsgálatot tart a gyöngyöspatai eseményekről, akkor azon a romák elutazását koordináló Richard Fieldnek meg kell jelennie, mert "ha valakinek az az önképe, hogy segíteni akar ennek az országnak, akkor azt gondolom, el kell menni és ott helyt kell állni".