A bíróság megsemmisítette a Belvárosba tervezett Zeppelin Szálloda engedélyét

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy mindkét fél elégedett a bíróság döntésével, amellyel megsemmisítették az úgynevezett Zeppelin-projekt elvi építési engedélyét. A Budapest Világörökségéért Alapítvány azt nehezményezte, hogy nem kérdezték meg az ügyben a műemlékvédelmet, a beruházó Immobilia Real Estate Development Kft. pedig úgy látja, hogy ezzel felgyorsulhat az építkezés engedélyeztetése.
Vágólapra másolva!

A Budapest Világörökségéért Alapítvány azért fordult bírósághoz, mert az építési engedélyezési eljárásba nem vonták be a műemlékvédelmi szakhatóságot, holott az egész ötödik kerületet műemlékvédelmi jelentőségű területté nyilvánították, ezért kötelező lett volna.

A Fővárosi Bíróság kedden jogerős ítéletben semmisítette meg az ötödik kerületi Bécsi utca páros oldalának épületsora helyére tervezett ingatlanfejlesztő projekt első- és másodfokú elvi építési engedélyét. A beruházó Immobilia Real Estate Development Kft. (IRED Kft.) pedig úgy látja, hogy az ítélet felgyorsíthatja a beruházás engedélyeztetését. A bírósági ítélet értelmében az V. kerületi önkormányzat, elsőfokú hatóságként, eljárhat a területén épülő Zeppelin-projekt engedélyeztetési folyamatában, a Budapest Világörökségéért Alapítvány keresetének erre vonatkozó részét a bíróság elutasította - tette hozzá az IRED Kft.

Az Új Városközpont beruházás keretében több ház elbontásával épülhetne meg a Zeppelin pláza az V. kerületi Bécsi utcában.