Két súlyos sérültje van a VII. kerületi gázrobbanásnak

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történhetett a VII. kerületi Nefelejcs utcában. A romok két nőt maguk alá temettek, mindkettejüket eszméletlen állapotban mentették ki a tűzoltók. A lakókat kiköltöztetik az épületből.
Vágólapra másolva!

Feltehetően gázrobbanás történt a VII. kerületi Nefelejcs utcában. A romok két embert maguk alá temettek, a tűzoltók eszméletlen állapotban, súlyos sérülésekkel mentették ki őket.

A robbanás egy kétemeletes bérház második emeleti, 30 négyzetméteres lakásában történt a Nefelejcs utca 19-ben - mondta az [origo]-nak Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A szóvivő negyed háromkor azt mondta, hogy a vizsgálatok még folynak, továbbra sem tudni biztosan, hogy mi okozhatta a robbanást. A vizsgálatokat nehezíti, hogy előbb el kell takarítani a romokat. A szóvivő az [origo]-nak azt mondta, az egyik födém teljesen beszakadt.

A detonáció miatt három lakás vált lakhatatlanná, megrongálódott a födém és a tető is. A ház életveszélyessé vált, ki kell költöztetni az ott lakó 60 embert. A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) szerint a kikötöztetett lakókat egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban helyezik el.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a romok között két sérült nőt találtak, őket kórházban ápolják. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt. A romok alá szorult két ember egyikének a lábára szakadt egy gerenda, mondta az [origo]-nak Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az első emeleten lakó egyik asszony a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy tévét nézett, mikor óriási robbanást hallott. A felrobbant lakásban a lánya és az unokája lakik, a nő úgy tudja, ők ki tudtak jönni, de mivel egyelőre nem mehet vissza az épületbe, ezt nem tudja pontosan. Az asszony szerint már többször kérte, hogy javítsák meg a vezetékeket és a kéményeket, de ez nem történt meg. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a helyszínen megjelent Mátrai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
A baleset egyik túlélője átöleli édesapját

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának az egyik szomszédos lakás lakója elmondta, konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.