Blikk: Újabb fideszes képviselő kapott dupla költségtérítést

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint törvénytelenül vett fel közpénzt tavaly október végétől idén február végéig Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Csöbör Katalin egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben önkormányzati tisztsége után - Csöbör Alsózsolca alpolgármestere - is kapott költségtérítést.

A lap szerint félreérthetően nyilatkozott nekik a politikus, amikor azt mondta: "kijelentem, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kapok költségtérítést, máshonnan nem". A Blikk szerint ez jelenleg igaz, azonban egy birtokában lévő dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy Csöbör az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt.

Csöbör Katalin ugyanis március 3-án mondott le önkormányzati költségátalányáról, amelyet a dokumentum szerint egy októberi döntés alapján utaltak neki.

Eddig hat országgyűlési képviselőről derült ki, hogy két helyről is költségtérítést számolt el. Zsiga Marcell, Papcsák Ferenc, Szabó Zsolt és az erzsébetvárosi Rónaszékiné Keresztes Monika is törvénytelen módon vett fel dupla költségtérítést. A KDNP-s Kalmár Ferenc két állami cég felügyelőbizottságából vett fel törvénytelenül pénzt, őt nem vonta felelősségre a pártja, a jogellenesen felvett összeget ő is visszafizette.