Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntött a kormány

Vágólapra másolva!
 Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság helyét a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács veszi át a jövőben a kormány döntése szerint - derült ki a keddi Magyar Közlönyből. A tanács feladata lesz, hogy kidolgozza a társadalmi bűnmegelőzés új nemzeti stratégiáját.
Vágólapra másolva!

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntött a kormány - derül ki a Magyar Közlöny keddi számából. A kormány a tanácsot a "magas szintű közbiztonság megteremtése és fenntartása, a bűnözés visszaszorítása, a bűnözést kiváltó jelenségek, a bűnalkalmak és a bűnelkövetők ellen történő következetes fellépés érdekében tett intézkedéseinek erősítésére, továbbá a bűnmegelőzés új modelljének hatékony működtetésére, valamint a bűnmegelőzés érdekében szükséges cselekvési tervek kidolgozásának és végrehajtásának koordinálására" hozta létre.

A tanács feladatai közé tartozik a jövőben, hogy kidolgozza és a kormány elé terjessze a társadalmi bűnmegelőzés új nemzeti stratégiájának a tervezetét, valamint hogy összehangolja a társadalmi bűnmegelőzés új nemzeti stratégiájának megvalósítását.

A tanácsnak a miniszterelnök választ majd elnököt, de tag lesz még a legfeljebb tizennyolc tagú tanácsban a belügyminiszter, valamint a közigazgatási és igazságügyi miniszter. A tanácsnak évente legalább négy alkalommal kell üléseznie. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács az Országos Bűnmegelőzési Bizottság helyébe lép majd.