Zsiga Marcell képviselőt 150 ezer forintra büntette a Fidesz

Vágólapra másolva!
Figyelmetlenségnek nevezte Zsiga Marcell azt, hogy mind az országgyűléstől, mind az önkormányzatától vett fel költségtérítést. A képviselőt 150 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Fidesz etikai bizottsága.
Vágólapra másolva!

Zsiga Marcell fideszes képviselőt 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a párt képviselőcsoportjának etikai bizottsága. A Fidesz frakció közleménye szerint a politikus két helyről vett fel költségtérítést, ezt "figyelmetlenséggel" magyarázta, és elnézést kért.

Az etikai bizottság Zsiga Marcell bocsánatkérését elfogadta, ugyanakkor megengedhetetlennek tartja a képviselő úr felelőtlen és képviselői munkájához méltatlan figyelmetlenségét, ezért őt írásbeli figyelmeztetésben részesítette és 150 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte - írta a Fidesz közleményében.

A jogellenesen felvett összeget a képviselő visszafizeti, emellett a 150 ezer forintot és további 100 ezer forintot a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálatnak utal át.

Zsiga Marcell esetét a Blikk írta meg múlt pénteken, miszerint a képviselő az országgyűléstől és Miskolc önkormányzatától is vett fel költségtérítést. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. A jogszabály szerint, ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából.