"Nyaligátor"-ról is beszélt az LMP-st kisanyámnak hívó fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Egy fideszes képviselő durva beszólása miatt panaszkodtak hétfőn LMP-s képviselőnők. Szerintük Tasó László azt mondta: "Mit pofázol bele, kisanyám?!" A fideszes képviselő szerint ez valóban elhangzott a szájából, de csak reakció volt arra, hogy az egyik LMP-s állítólag lebunkózta.
Vágólapra másolva!

"Mit pofázol bele, kisanyám?!" - mondta a parlament hétfői ülésén Szabó Tímea LMP-s képviselőnek a fideszes Tasó László, Nyíradony polgármestere az LMP több képviselője szerint. Szabó a Hírszerzőnek azt mondta: Tasó minősíthetetlen stílusban kiabált be az LMP-s Jávor Benedek napirend előtti felszólalása közben, ezért ő rászólt, hogy hallgassa végig. A fideszes képviselő ekkor szólt rá élesen az LMP-s képviselőnőre.

Ezután a szintén LMP-s Ertsey Katalin ügyrendi kérdésben kért szót, de nem kapott lehetőséget a felszólalásra. Ertsey ezután Lázár János Fidesz-frakcióvezetőhöz is odament. "Beszéltem Lázár Jánossal, és elmondtam neki, hogy tűrhetetlen ez a viselkedés a frakciója egyes tagjai részéről, elismerte, hogy ez létező probléma, és megígérte, hogy megpróbálja elejét venni a további hasonló megnyilvánulásoknak" - mondta a Hírszerzőnek a képviselő.

Tasó az [origo]-nak kedden azt mondta: valóban elhangzott a szájából a kifogásolt mondat, de szerinte annak voltak előzményei. A polgármester állítólag már azon felháborodott, hogy alig ért véget a megemlékezés az autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándorról, Volner János jobbikos képviselő azonnal elkezdte szidni a kormányt. Ez után Jávor Benedek is Lázár szombaton nyilvánosságra került beszédét emlegette.

Felszólalásában Jávor "Paks-mentes Magyarországról" beszélt, ami nyilvánvaló butaság - mondta az [origo]-nak Tasó, aki szerint ezért mondta neki azt, hogy "nyaligátor". A fideszes politikus szerint beszólását viccesnek szánta, de Szabó Tímea úgy reagált rá: "Nem tudod végighallgatni?!", majd a polgármester szerint halkan hozzátette azt is: "Te bunkó!" Szabó Tímea ezzel szemben a Hírszerzőnek azt mondta, nem igaz, hogy lebunkózta volna a polgármestert.

Tasó a tavaszi választásokon egyéniben szerzett mandátumot: a hajdúhadházi választókerületben az első fordulóban 63 százalékot kapott. A politikus 2002 óta tagja az országgyűlésnek. 1994-ben még függetlenként, 1998-ban már a Fidesz jelöltjeként választották meg Nyíradony polgármesterének, a település élére 2002-ben és 2006-ban is újraválasztották.