Szijjártó összefogásról, az MSZP trendfordulóról beszélt a szavazások után

Vágólapra másolva!
A kormányfő szóvivője szerint a pápai polgármester-választás azt jelzi, hogy az emberek összefogtak a kormánnyal. Török Zsolt szocialista politikus azonban azt mondta, hogy a vasárnapi időközi választások eredményei trendfordulóra utalnak. Az MSZP szerint az emberek már nem bíznak annyira a kormányban, mint az őszi választások előtt.
Vágólapra másolva!

"Nagyszerű eredmény született, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a pápai fideszesek jól tették a dolgukat Pápa, a pápaiak és a város környékén élők érdekében" - kommentálta vasárnap Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a pápai polgármester-választás eredményét. (A pápai választáson a kormánypárti Áldozó Tamás a szavazatok közel hatvan százalékát szerezte meg.)

A kormányfő szóvivője közölte: az emberek összefogtak a kormánnyal az államadósság legyőzése érdekében, azért, hogy 2011 a megújulás éve legyen Magyarországon, és hogy talpra tudják állítani az országot. "Ez az összefogás azért nagyon fontos, mert Magyarországot talpra állítani és 2011-et a megújulás évévé tenni sikeresen csak úgy lehet, hogy ha azt az emberekkel együttműködve érjük el. Márpedig ez a választási eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy az emberek együttműködnek ezen célok érdekében a kormánnyal" - tette hozzá Szijjártó Péter.

Trendfordulót látnak a szocialisták

Az MSZP szerint a vasárnapi időközi választások a pártok támogatottságában bekövetkezett trendfordulóról árulkodnak, ugyanis az MSZP növelni tudta szavazótáborát, míg a Fidesz kevesebb voksot szerzett.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap este azt mondta, a pápai voksoláson ötven százalékkal növelték támogatóik arányát az októberi önkormányzati választásokhoz képest. Török hozzátette: eredményükkel párhuzamosan egyharmadával csökkent a Fidesz támogatottsága, mivel a kormánypárt pápai jelöltje csak négyezer voksot tudott begyűjteni az őszi hatezerrel szemben.

A szocialista politikus szerint a trendfordulóra utal az is, hogy a dunaújvárosi önkormányzati képviselő-választáson az MSZP jelöltje nyerte, megelőzve a fideszes, a jobbikos és az LMP-s jelöltet. (Dunaújvárosban, a kilences választókörzetben tartott szavazást Tóth Kálmán, az MSZP jelöltje nyerte meg. A 888 érvényes szavazatból 397-et az MSZP jelöltje kapott, 77 szavazattal előzte meg Ragó Pál fideszes jelöltet.) Török Zsolt szerint az eredmények azt mutatják, hogy országos szinten is "lejárt az átverések időszaka", az emberek már nem hisznek olyan mértékben a kormánypártokban, mint az őszi választások előtt.