Robbanásban halt meg egy férfi Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
Az MTI értesülése szerint egy 44 éves férfi meghalt egy a robbanásban, amely hétfő este történt egy zalaegerszegi családi házban. Egy másik sérült a férfi 17 éves fia lehet.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt Zalaegerszegen hétfő este. A botfai városrészben lévő családi háznál történt ismeretlen eredetű robbanásban egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült - közölte a helyszínen Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Nem sokkal 21 óra előtt megérkeztek a rendőrség tűzszerészei a zalaegerszegi robbanás helyszínére, ahonnan már korábban 250 méteres távolságra küldték a rendőröket és a tűzoltókat is.

Az MTI úgy tudja, hogy a halálos áldozat egy 44 éves férfi, a sérült a 17 éves fia, aki a robbanáskor az udvaron tartózkodott. A fiút súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

A detonáció egy családi házhoz tartozó garázsban történt. A helyszíni információk szerint innen gázpalackot és nagyobb méretű világháborús robbanóeszközöket távolítottak el a tűzoltók. Magát a robbanás helyszínét azonban senki nem közelítheti meg, a feltételezések szerint ugyanis lehetnek még ott további lőszerek, robbanóeszközök.

A rendőrség és a katasztrófavédelem is nagy erőkkel van jelen, az utcát lezárták. A környék lakóit arról értesítették, készüljenek rá, hogy szükség esetén el kell hagyniuk lakásukat, de egyelőre senkit nem kellett kiköltöztetni az otthonából, sokan azonban önként ismerősökhöz, rokonokhoz mentek.

A helyszínre érkezett Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott és Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere is. Szükség esetére megnyitották és befűtötték a településrész közösségi házát, amely a robbanástól néhány száz méterre található.