Londoni tanácsadókkal javíttatná imázsát a kormány

Vágólapra másolva!
Profi kommunikációs cégeket fizet a magyar kormány azért, hogy javítsanak az elsősorban a médiatörvény által megtépázott hírnevén - értesült a Financial Times. Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár megerősítette a hírt.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány azzal bízott meg két londoni pr-tanácsadó céget, hogy segítsen külföldi hírnevének helyreállításában és abban, hogy a befektetőket meggyőzze a gazdasági reformok célszerűségéről - írja a Financial Times üzleti napilap feltörekvő piaci blogja.

A bejegyzés szerint a kormány a Project Associates nevű kommunikációs céggel kötött szerződést, de bizonyos feladatokért a Financial Dynamics lesz felelős, melynek a pénzügyi kommunikáció a szakterülete. Ez utóbbi társaság olyan országoknak és vállalatoknak segített már a válságkommunikációban, mint Izland, Görögország és a Dubai World.

A Financial Times felsorolja a magyar kormány eddigi, kommunikációs szempontból rosszul elsülő döntéseit (médiatörvény, bankadó, válságadók), majd megjegyzi, hogy a tanácsadók megbízása a legjobbkor történt, mert a nemrég bejelentett reformok kedvező fogadtatása nagyon fontos a kabinet számára. Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár kedden személyesen utazik Londonba, hogy a csomagot hűvösen fogadó elemzők aggályait eloszlassa. A poszt szerzője végül sok szerencsét kíván a két pr-cégnek, mondván: alighanem szükségük lesz rá.

Kovács Zoltán a Hvg.hu-nak megerősítette a megbízás hírét, és elmondta, hogy a két brit céggel kötött megállapodást a héten véglegesítették. Az államtitkár szerint a tanácsadók feladatai közé tartozik majd Magyarország újrapozicionálása, amit részben a magyar médiatörvényt ért külföldi támadások által okozott károk tesznek szükségessé. A megbízás három hónapra szól, de az eredményektől függően meghosszabbítható - tette hozzá az államtitkár. A tanácsadók díjazásáról a tárca később ad tájékoztatást.