A BRFK biztos a késszúrások miatt meghalt zongorista öngyilkosságában

Vágólapra másolva!
Kizárta az idegenkezűséget a BRFK a dzsesszzongorista Pleszkán Frigyes halálában, akit a Bors szerint hetvenkilenc késszúrással a testén találtak meg óbudai lakásában. Egyik barátja szerint a művész valóban öngyilkos lett, mert még búcsúlevelet is hagyott, más ismerősei azonban kételkednek ebben.
Vágólapra másolva!

79 késszúrással ölte meg magát Pleszkán Frigyes dzsesszzongorista a Bors szerint. A lap szerint a zenész holttestét óbudai otthonában találták meg. Barátja, Gayer Ferenc, a Budapest Ragtime Band vezetője azt mondta, megdöbbentette a művész halála, úgy tudja, a rendőrség öngyilkosságot állapított meg. "A testén 78 késszúrást találtak, a hetvenkilencedik volt az, ami eltalálta a szívét" - mondta a lapnak a zenész, és hozzátette, tudomása szerint Pleszkán még búcsúlevelet is hagyott.

A Bors és a Tv2 vasárnap esti riportja szerint viszont Pleszkán több ismerőse is vitatja, hogy a művész öngyilkos lett, részben a rengeteg késszúrás miatt. Az [origo] erre vonatkozó kérdésére a BRFK azt közölte: a III. kerületben február közepén elhunyt férfi halála ügyében közigazgatási eljárást folytatnak. "A lefolytatott helyszíni szemle és a kirendelt igazságügyi orvos szakértő a haláleset kapcsán az idegenkezűséget egyértelműen kizárta" - közölte a rendőrség. Kérdésünkre nem erősítették meg, de nem is cáfolták, hogy a zenész halálát számos késszúrás okozta.

Pleszkán Frigyes 1959-ben született, és 1977-ben megnyerte a Magyar Televízió Ki mit tud? című vetélkedőjét a szólóhangszeres kategóriában, ettől kezdve csodagyerekként tartották számon. 16 éves korában fellépett a Pori Jazz Fesztiválon, szólóban. Pályafutásáról részletek ebben a cikkben.