Nézőpont: A magyarok többsége átalakítaná a rokkantnyugdíjazás rendszerét

Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok háromnegyede csak annak adna munkanélküli segélyt, akinek senki nem tud munkát biztosítani, a többség pedig úgy gondolja, hogy a rokkantnyugdíjasok számottevő része nem jogosan veszi igénybe az ellátást.
Vágólapra másolva!

A magyarok 76 százaléka egyetért azzal a gondolattal, hogy munkanélküli segély csak annak adható, akinek senki sem tudott munkát biztosítani, amit az állástalanok 69 százaléka is támogat - derül ki a Nézőpont Intézet 2011. február 7. és 10. között készült közvélemény-kutatásából. A nyugdíjasok és a munkahellyel rendelkezők 77-77 százaléka gondolja úgy, hogy szükséges megreformálni a munkanélküli segélyezés rendszerét.

A kutatás szerint a Fidesz-szavazók 83 százaléka ért egyet a kormány érveivel, melyet az MSZP-s tábor 74 százaléka, míg a Jobbik szavazóinak 63 százaléka is támogat.

A felmérés szerint összességében a magyarok 62 százaléka gondolja azt, hogy a rokkantnyugdíjasok számottevő része nem jogosan veszi igénybe az ellátást. A rokkantnyugdíj-ellátás rendszerének felülvizsgálata a munkanélküliek 69, a munkavállalaók 66, valamint a nyugdíjasok 60 százaléka szerint lenne szükségszerű.

A kormánypártok és az MSZP szimpatizánsainak egyaránt 68 százaléka gondolkodik így a rokkantnyugdíjasokról, a Jobbiknál ez az arány 61, az LMP-nél pedig 54 százalék - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.