Megérkezett a Kis-Balatonhoz Charlie, a tavaszt hozó gólya

Vágólapra másolva!
Néhány nap késéssel megérkezett a Kis-Balatonhoz Charlie, Vörs község tavaszt hozó gólyája, amely az elmúlt 13 évben mindig előre jelezte a jó idő érkezését. A gólyát az idén a helyiek szerint kellemetlen meglepetés várta a fészkénél, de már munkához látott, hogy párja érkezéséig mindent rendbe tegyen.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a somogyi Vörs településre az a 13 éve visszajáró gólya, amely a helyiek szerint a tavasz érkezését jelzi előre - közölte szombaton a falu polgármestere. A Kis-Balatonhoz közeli falu lakói szerint hűséges madaruk, Charlie érkezése után néhány napon belül melegre fordul az időjárás.

Farkas László polgármester szerint a községben némi aggodalommal várták a sérült szárnyáról felismerhető madarat, mert már korábban meg kellett volna érkeznie. A gólya rendszerint elsőként, február 26-án szokta elkezdeni a villanyoszlop tetején található fészkének javítását, hogy néhány nap késéssel érkező párja mindent rendben találjon. Mostani késését az elmúlt napok télies időjárásával magyarázták a helyiek.

Forrás: MTI/Varga György

Charlie, a tavaszt hozó gólya áll fészkében Vörs központjában

A polgármester szerint a gólyának az idén a korábbinál több dolga lesz, mert novemberben eltört a fészkét tartó kosár, így a fészket le kellett szedni a villanyoszlopról. Miután a szakemberek kicserélték a tartószerkezetet, a régi fészek egy részét visszatették, de azt a gólyának még tovább kell építenie.