Külföldi késelt meg egy magyar fiatalt Budapesten

Vágólapra másolva!
A 4-6-os villamos Rákóczi téri megállójában szúrtak meg egy tizenhét éves fiút éjszaka Budapesten. Egy 8-10 fős, külföldiekből álló banda egyik tagja késelte meg a fiút, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket. A késelőt még nem fogták el.
Vágólapra másolva!

Egy külföldi banda tagja megkéselt egy tizenhét éves fiút az éjszaka Budapesten. A BRFK tájékoztatása szerint éjjel egy óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a Blaha Lujza téren, a villamosmegállóban a mentők egy szúrt sérültet láttak el. A helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a tanúkat, akik elmondták, hogy a 4-6-oson utaztak, amikor egy 8-10 főből álló külföldi társaság szállt fel a villamosra. A csapat tagjai ezután minden előzmény nélkül szidalmazni kezdtek másokat, az egyikük szándékosan még sört is öntött valakinek a kabátjára.

A Rákóczi téri megállóban azután a külföldiekből álló banda leszállt, de az ajtó záródása előtt az egyik férfi egy kést vett elő, és egy 17 éves fiatalt megszúrt a karján. A sértettek ezután a Blaha Lujza téri megállóban szálltak le, és kihívták a mentőket. A 17 éves fiatal könnyű sérüléseket szenvedett.

A tanúk által adott személyleírás alapján a rendőrök az egyik VII. kerületi szórakozóhelyen öt embert igazoltattak. Az egyik érintett ugyanis felismerte bennük a támadókat, de az, aki szúrt, nem volt köztük.

Az öt gyanúsítottat a rendőrök a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. A késelőt még nem fogták el.