Közzétették a füstölő hátizsák miatt keresett férfi fotóját

Vágólapra másolva!
Közzétette a rendőrség annak a férfinak a fotóját, aki pénteken egy füstölő hátizsákot helyezett el az egyik fővárosi bankban. A zsarolás miatt körözött férfit felvették a bank kamerái.
Vágólapra másolva!

Fotó alapján keresi a rendőrség azt a férfit, aki harmincmillió forintot követelő zsaroló levelet és egy gyanús csomagot helyezett el pénteken Budapesten, egy József körúti bankfiókban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a zsarolóról a pénzintézet biztonsági kamerái készítettek felvételeket, ezek alapján keresik az egyelőre ismeretlen férfit, aki ellen zsarolás miatt indult nyomozás. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a fotót közzétéve azt kérte, hogy aki a férfit felismeri, tegyen bejelentést.

A VIII. kerületi gyanús csomaghoz péntek délután riasztották a tűzszerészeket. A hátizsákot a József körút egyik pénzintézetének előterében tették le, ott, ahol az ATM is van. A bank feletti lakóházat ki kellett üríteni, ideiglenesen ötven embernek kellett elhagynia az otthonát. A körutat az akció idejére kordonnal zárták le a környező utcákat is (helyszíni tudósításunkat itt olvashatja el).

A csomagnál a bombakereső kutya is jelzett, később kiderült, hogy valóban robbanószer volt a táskában. A tűzszerészek egyike repeszálló felszerelésben, egy hosszú pálca végére függesztve hozta ki a táskát, melyet a közeli metróépítkezésen robbantottak fel.