Kétszer is megköszönte Orbán az alkotmányozós véleményeket

Vágólapra másolva!
A Facebook-oldalán többször köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnök a készülő azoknak, akik visszaküldték az új alkotmányról szóló kérdőívet. A videóban aktakupacok előtt álló Orbán azt mondta, módosító indítványok formájában benyújtják az állampolgári véleményeket.
Vágólapra másolva!

Mintegy kétperces videó került fel Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalára, melyben a miniszterelnök köszönetet mond a visszaküldött, alkotmányozásról szóló kérdőívekért. Orbán szombaton kereste fel a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ahol az új alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívre adott válaszokat dolgozzák fel, feltehetően itt készül a felvétel. A videón ugyanis a kormányfő nagy rakás, papírokkal megtöltött papírdobozok előtt beszél, amelyek teljesen megtöltenek egy szobát. (A kérdőíveket mintegy 900 ezren küldték vissza az állampolgárok közül.)

A videón Orbán kétszer is köszönetet mond az állampolgárok közreműködéséért az alkotmányozásban. "Ez a sok doboz itt Magyarország hangját tartalmazza. A politikusoknak az a dolguk, hogy meghallják az ország hangját, korábban ez sajnos nem így történt" - hangzik a felvételen. Orbán megígéri, hogy a beérkezett, feldolgozott válaszokat módosító indítványok formájában beadják majd az alkotmányhoz, és azok, akik visszaküldték a véleményüket, "biztosak lehetnek benne, hogy a szavukat majd kiolvashatják az alkotmány végleges formájából" - mondja.

Orbán szerint az alkotmányozásban tanúsított összefogás meg fogja növelni az erőt az ország talpra állításához.