Két szerződést is kötött a Fidesz a Századvéggel

Vágólapra másolva!
A Századvég Alapítvánnyal és a gazdaságkutató cégével is szerződést kötött a Fidesz országgyűlési frakciója: közvélemény-kutatásokat, és gazdasági elemzéseket kell készíteniük. Az egyikért 12,3, a másikért 24,3 millió forintot fizet a Fidesz.
Vágólapra másolva!

A Közbeszerzési Értesítő legfrissebb száma szerint a Fidesz országgyűlési frakciója összesen több mint harmincöt millió forintot fizet a Századvég közvéleménykutatóinak és elemzőinek, hogy felméréseket és tanulmányokat készítsenek neki. Az egyik esetben a Fidesz a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel, a másik esetben pedig a Századvég Alapítvánnyal szerződött.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson választották ki, a feladat gazdaságpolitikai elemzések, tanulmányok elkészítése. A megbízás összesen hat tanulmányról szól, nettó 24,3 millió forintért. Az aktuális kormányzati gazdaságpolitika részletes tudományos elemzése az egyik feladat, a másik a makrogazdasági tendenciák feltérképezése és bemutatása. Hirdetmény nélküli, tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljáráson választották ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t erre a feladatra.

A másik szerződést a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal kötötte a Fidesz-frakció, összesen 12,3 millió forintért. A feladata, hogy kéthavonta közvélemény-kutatást kell készíteni, a frakció munkájának segítése érdekében. Az év végéig összesen öt felmérés készül majd. A közbeszerzést szintén hirdetmény nélkül, tárgyalással folytatták le.