Hatályon kívül helyezték a Balla Irma fiát sújtó ítéletet

Vágólapra másolva!
A Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az S. Sándorra kiszabott 12 év fegyházat a Balla Irma gyilkosságban - írja a Blikk pénteki száma. A fideszes képviselőnőt még 2007-ben verték agyon saját otthonában, a gyilkossággal a fiát gyanúsították, aki eddig kétszer egy évet töltött előzetes letartóztatásban.
Vágólapra másolva!

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla megalapozatlannak tartotta az első fokú bíróság, a Balla Irma gyilkosságban hozott ítéletét, ezért csütörtökön hatályon kívül helyezte azt - írja a Blikk pénteki száma. A Balla-gyilkossággal a fideszes képviselőnő fiát, S. Sándort vádolták, akit az első fokú bíróság 12 év fegyházra ítélt anyja megölése miatt. Balla Irmát 2007 húsvétján otthonában verték agyon. S. Sándor kétszer egy év börtön után szabadult.

Az ítélőtábla azért tartotta megalapozatlannak az első fokú bíróság ítéletét, mert az perdöntőnek ítélte meg, hogy Balla Irma körme alatt megtalálták a fia pulóverének poliészterszálait, de az már nem bizonyosodott be, hogy az a gyilkosság napján került oda. Az ítéletről S. Sándor elmondta, hogy felmentésre készült. Az Ítélőtábla csütörtöki ítéletében utasította az elsőfokú bíróságot, hogy végezzenek DNS-vizsgálatot azon a pajszeren, amelyről elképzelhető, hogy azzal követték el a gyilkosságot.

Korábban egy segédmunkás magára vállalta a Balla-gyilkosságot. D. Lajos 2009-ben beismerte, hogy ő ölte meg Balla Irmát, harmadik meghallgatásán azonban visszavonta a vallomását. A rendőrök a nyomozás adatai alapján egyértelműen kizárták, hogy a férfi ölte meg a képviselőnőt.

Az ügyben 2010 áprilisában fordulatot várt a bíróság, mert négy börtönben ülő elítélt is tanúnak jelenkezett. Az elítéltek levélben tudatta a hatóságokkal: fontos információik vannak arról, hogy ki ölte meg Balla Irma egykori debreceni fideszes önkormányzati képviselőt. A tárgyaláson ugyanakkor egymásnak ellentmondó vallomások hangzottak el, és kiderült: az elítéltek saját büntetésük könnyítése érdekében próbálkoztak a tanúskodással.