Fellebbezett az ír gázoló, egyelőre nem hozzák Magyarországra

Vágólapra másolva!
Tovább húzódik az ír gázoló elleni eljárás, miután bár az ír hatóságok kiadhatónak ítélték a férfit Magyarország számára, az ügyvédek fellebbeztek a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta csütörtökön az ír Legfelsőbb Bírósághoz magyarországi kiadatásának jóváhagyása elleni fellebbezését Francis Ciarán Tobin, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelőse.

Az ügyben első fokon eljáró dublini felsőbíróság egy hónapja hozta meg a végzést arról, hogy nincs akadálya Tobin magyarországi kiadatásának. A baleset okozójának jogi képviselői azonban a februári, nem jogerős végzés után közölték, hogy fellebbeznek a döntés ellen. Az MTI dublini igazságügyi forrásai szerint a fellebbezés csütörtökön megérkezett az ír Legfelsőbb Bírósághoz.

Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselőjeként három évig dolgozott Magyarországon. 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben, nagy sebességgel felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak. Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában. Tobint - aki 2000. november 30-án, kiküldetése lejártával távozott Magyarországról - 2002-ben, távollétében az eljáró magyar bíróság háromévi szabadságvesztésre ítélte.