Hűtlen kezelés gyanúja a hortobágyi génmegőrzőben

Vágólapra másolva!
A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kft. korábbi vezetői és családtagjai is érintettek lehetnek a 158 millió forintot érintő ügyben a cég jelenlegi vezetése szerint.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kft. gazdálkodásának ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megszegése gyanújával hétfőn ismeretlen tettes ellen Gaál Gyula István, a cég ügyvezetője.

A bűncselekmények összesen több mint 158 millió forintnyi bevételt érintenek - közölte Orosz János ügyvéd, a cég jogi képviselője, miután a feljelentést eljuttatta az ügyészségre. Az ügyvéd szerint az ügyben a gyanú szerint az állami tulajdonú cég több volt vezetője is érintett.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a hortobágyi génmegőrző tavaly októberi vezetőváltása után rendelte el a cég átvilágítását. Az ügy anyagát a volt vezetőknek is megküldték, akik erre észrevételt tehettek, amelyet a feljelentéshez is csatoltak - mondta Orosz János.

Mint mondta, a vizsgálat során "sok és súlyos visszásságot" találtak, amelyben a gyanú szerint a volt vezetők mellett családtagjaik, a tulajdonukban lévő cégek és mások is érintettek.