Feljelentést tett a Jobbik egy balatoni ingatlancsere miatt

Vágólapra másolva!
A Jobbik szerint 600 millió forintos kárt okozott az, hogy Balatonvilágoson elcseréltek egy állami tulajdonú vízparti ingatlant, melyet új tulajdonosa már felparcellázva próbál értékesíteni.
Vágólapra másolva!

A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Jobbik egy balatonvilágosi ingatlancsere-szerződés ügyében, amely az ellenzéki párt szerint legalább 600 millió forint kárt okozott a magyar államnak - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

A jobbikos képviselő elmondta: a csereszerződés értelmében 2008 májusában állami tulajdonból magántulajdonba került egy 15 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti ingatlan Balatonvilágoson, egy ennél jóval kisebb és nem vízparti ingatlanért cserébe.

Kepli elmondása szerint ezt a területet az új tulajdonos, az Aranyföveny Kft. azóta felparcellázta, és jelenleg közvetlen vízparti építési telekként próbálja értékesíteni. A Jobbik a balatonvilágosi önkormányzat által készíttetett értékbecslés alapján kérte a büntetőeljárás megindítását, mert szerinte különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés történt.

Kepli Lajos elmondta azt is, hogy a fentin túl több, számukra gyanús ingatlanügyletet is vizsgálnak, így a Balatonfőkajáron megépítendő, négy kilométeres versenypálya ügyét, amelynek környezetvédelmi engedélyeztetése jelenleg folyik.