Első fokon felfüggesztett börtönt kapott Keleti Györgyi futtatás miatt

Vágólapra másolva!
A bíróság kitartottság vagyis prostituáltak futtatása miatt egy év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte Keleti Györgyi playmate-et. Az első fokú ítéletet azonban a bíró három évre felfüggesztette.
Vágólapra másolva!

Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit, Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát. Az első fokon eljáró bíróság a nőt egy év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, három év próbaidőre felfüggesztve.

Eredetileg üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt emeltek vádat a nő ellen, de a tárgyalás során az ügyész módosította a vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el Keleti Györgyit.

A bíró az indoklásban elmondta: ha az üzletszerű kéjelgés elősegítése és a kitartottság bűncselekménye találkozik, akkor kitartottságot kell megállapítani. Kifejtette: megállapítható, hogy Keleti Györgyi 2006 novembere és 2008 januárja között "munkanaponként" 100-150 euró közötti összegeket kért és fogadott el Olaszországban dolgozó magyar prostituáltaktól.

Az azonban lényegtelen, hogy közben ő milyen tevékenységet végzett, azaz segített-e a lányoknak lakást találni, illetve hirdetéseket feladni, Keleti Györgyi tisztában volt azzal, hogy akiktől a pénzt elfogadja, üzletszerű kéjelgést folytatnak, ezzel pedig megvalósul a kitartottság tényállása.

Keleti Györgyit januárban vették őrizetbe Németországban, márciusban azonban apja, Keleti György volt honvédelmi miniszter Magyarországra hozta.