Elkapták a pesterzsébeti autófeltörőket

Vágólapra másolva!
Lopás és rongálás miatt indított eljárást a rendőrség egy 18 éves lány és egy 20 éves fiú ellen, akik a gyanú szerint szombatra virradó éjszaka több tucat autót törtek fel Budapesten, a XX. kerületben.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elfogta azt a két fiatalt, akik szombatra virradó éjszaka több tucat autót törtek fel Pesterzsébeten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrségi internetes oldalon.

A közlemény szerint egy 20 éves gyáli férfit és egy 18 éves gyáli nőt őrizetbe vettek, akiket 36 Suzuki típusú személygépkocsi megrongálásával, továbbá lopással gyanúsítanak.

A rendőrség közleménye szerint a térfigyelő kamerák, valamint a közelben található üzletek és magánházak felvételein figyeltek fel egy 180-185 centiméter magas férfira és egy vékony testalkatú, kutyát sétáltató nőre. Mivel a bűncselekmények többségét az Eperjes utcai lakótelepen követték el, a rendőrség feltételezte, hogy a rongálók ott laknak.

A járőrök vasárnap dél körül a XX. kerületi Kossuth Lajos utcában igazoltattak két embert, akikre illettek a személyleírások. A közlemény szerint a páros a feltett kérdésekre összefüggéstelenül, egymásnak ellentmondóan válaszolt, továbbá a férfi semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni magát. Ezért a kerületi kapitányságon előállították őket, ahol végül megállapították, hogy a bűncselekmény-sorozatot valószínűleg ők követték el - közölte a BRFK.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Rendőrök kísérik az egyik elkövetőt