Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Egy szerda esti autóbalesetben életét vesztette Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere. A politikust szállító, szabályosan közlekedő autó összeütközött egy, az M3-as autópályára a forgalommal szemben felhajtó járművel. A karambolban Arnóth sofőrje és a másik autós is meghalt.
Vágólapra másolva!

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere - közölte Petőné Papp Margit, a helyi önkormányzat tanácsnoka csütörtök reggel. A városházára kora reggel kitűzték a gyászlobogót.

A baleset szerda este fél tizenegy körül történt az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon, amikor egy autó a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára. A forgalommal szemben haladó autó frontálisan ütközött az Arnóth Sándort szállító, szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette gépkocsivezetője, valamint a szabálytalanul az autópályára hajtó jármű vezetője is.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a balesetet okozó 51 éves aszódi férfi eddig tisztázatlan okból a forgalommal szemben hajtott fel az M3-as autópályára, ahol a belső sávban ütközött a szabályosan közlekedő, Miskolc felé tartó személyautóval. A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg - tette hozzá a szóvivő. A helyszínelés hajnali 4 óráig tartott, addig teljes útzár volt érvényben; a forgalmat a 41-es kilométernél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték.

A tragédia pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult, tanúkat kell meghallgatni, és elemezni a kamerafelvételeket, mert egyelőre még az sem világos, hol hajtott fel forgalommal szemben az aszódi férfi - mondta a szóvivő az [origo]-nak. Kérdésünkre elmondta, egy teljesen jól kitáblázott autópálya-szakaszról van szó, így nem szokott ehhez hasonló baleset történni.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
A politikus autója frontálisan ütközött a forgalommal szemben haladó kocsival. A képre kattintva galéria nyílik.

Az országgyűlési honlapon megtalálható életrajza szerint Arnóth az 1980-as években általános iskolai tanárként dolgozott Püspökladányban, majd egy múzeumot vezetett. 1994-ben lépett be a Fideszbe, abban az évben országgyűlési képviselői mandátumot még nem sikerült szereznie, de az önkormányzati választásokon bejutott a püspökladányi képviselő-testületbe és a megyei közgyűlésnek is tagja lett. 2006-tól kezdve Püspökladány polgármestere volt.

1998 óta dolgozott országgyűlési képviselőként, 2008 szeptemberében egy parlamenti bekiabálása miatt azonban elnézést kért az országgyűléstől, és lemondott mandátumáról. A tavalyi országgyűlési választáson Hajdú-Bihar megye 6-os választókörzetéből jutott be újra a parlamentbe. A politikus felesége tanár, három gyermekük van - olvasható Arnóth Sándor saját honlapján.

"Arnóth Sándorban tiszteletre méltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik. Arnóth Sándort a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és az országgyűlés saját halottjának tekinti" - közölte a Fidesz frakciója. Az MSZP, az LMP és a KDNP szintén részvétét fejezte ki.