Áramütés ért egy tűzoltót a fővárosban

Vágólapra másolva!
Egy XV. kerületi ház oltása közben áramütést szenvedett egy tűzoltó szombaton. A tűzoltót egy lelógó fővezeték rázta meg, megfigyelésre kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Áramütést szenvedett egy tűzoltó egy XV. kerületi ház tetőszerkezetének oltásakor szombaton. A fővárosi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a tűzoltók áramtalanították a Szentmihályi úti földszintes épületet, amelynek a padlásterében - nem látható helyről - füst szivárgott. Amikor - a tűz okát keresve - kezdték elpakolni az ott talált régi bútorokat, az egyikük hozzáért egy oszlopról lelógó úgynevezett méretlen (mérőóra előtti) fővezetékhez, és áramütést szenvedett.

A tüzet valószínűleg ez a zárlatos vezeték okozta - tette hozzá a szóvivő, megjegyezve, az oltást az után lehet csak folytatni, hogy az elektromos művek leválasztotta a házat a hálózatról. A megsérült tűzoltót a helyszínen a tűzoltók doktorszolgálata és az Országos Mentőszolgálat munkatársai is megvizsgálták. Bár a körülményekhez képest jól van, megfigyelésre a Honvédkórházba viszik - közölte a szóvivő.